سیم هاینا چیست؟

اطلاع از قیمت لحظه ای و بهره‌مندی از تخفیف ویژه

  • سیم هاینا از جمله سیم‌های جریان برق است که از ۷ رشته سیم نازک از جنس آلومینیوم ساخته می‌شود. قطر هر کدام از این رشته‌سیم‌های آلومینیومی ۴.۳۹ میلی‌متر است که در اطراف ۷ رشته سیم دیگر از جنس فولاد پرکربن گالوانیزه تابیده شده‌اند. بنابراین، سیم‌های هاینا دارای قابلیت‌های فراوانی هستند و از این رو علاوه بر سیستم‌های جریان الکتریکی هوایی، در برق‌کشی ساختمان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    ساختار سیم هاینا چیست ؟

    سیم هاینا (Hyena wire) یک نوع سیم رشته‌ای از جنس آلومینیوم و مس است که برای توزیع جریان الکتریکی در خطوط هوایی به کار می‌رود. این نوع سیم نسبت به دیگر هادی‌های هوایی در بازار قیمت کمتری دارد. همچنین وزن آن بسیار کم بوده و دارای استحکام بالایی است. سیم‌های هاینا از انعطاف‌پذیری بسیار بالایی برخوردار هستند و در برابر تغییرات آب و هوایی دوام عالی دارند. بنابراین هیچ‌گاه دچار فرسودگی یا زنگ‌زدگی نمی‌شوند و مدت زمان زیادی در خطوط هوایی باقی می‌مانند.

    سیم هاینا به طور کلی دارای دو نوع است: سیم آلومینیوم هاینا روکش دار و سیم آلومینیوم هاینا بدون روکش. مدل روکش‌دار سیم‌های هاینا مجهز به یک عایق پلاستیکی از جنس XLPE هستند. در واقع، XLPE یک نوع عایق محکم است که پلی‌اتیلن کراسلینک نامیده می‌شود. این غلاف پلاستیکی در شرایط مختلف ضریب امنیتی سیم را افزایش می‌دهد و از خارج شدن جریان برق به بیرون از غلاف پلاستیکی جلوگیری می‌کند. همچنین مانع از پوسیده شدن و خوردگی سیم‌های هاینا در تماس با مواد شیمیایی و یا هجوم حیوانات جونده می‌شود. سیم‌های هاینا دارای تنوع بسیار بالایی هستند و در اندازه‌ها و ساختارهای مختلفی تولید و عرضه می‌شوند. بنابراین، سیم‌های هاینا در بازار با نام‌های خاصی شناخته می‌شوند.

    ویژگی‌های سیم هاینا

    سیم هاینا از دو نوع آلیاژ سبک از جنس مس و آلومینیوم ساخته می‌شوند. هادی‌های آلومینیومی در نصب خطوط هوایی و مسیرهای دشوار بیشتر به کار می‌روند و قیمت کمتری نسبت به سیم‌های مسی دارند. سیم‌های مسی خالص‌تر بوده و بازدهی بیشتری دارند. سیم‌های آلومینیومی هیچ‌گاه دچار زنگ‌زدگی و خوردگی نمی‌شوند و به همین دلیل، طول عمر بیشتری نسبت به سیم‌های مسی دارند.


    کاربردهای سیم هاینا


    مهم‌ترین کاربرد سیم‌های هاینا در شبکه انتقال و توزیع برق کشوری به صورت فاصله‌های طولانی است. این نوع سیم‌های هادی سبک بیشتر در خطوط برق‌کشی هوایی استفاده می‌شوند. در هنگام راه‌اندازی خطوط فشار قوی از سیم‌های هاینا بدون روکش استفاده می‌شود. در شبکه‌های برق فشار متوسط و سیستم فشار ضعیف از سیم‌های هاینا روکش‌دار استفاده می‌شود. سیم‌های هاینا روکش‌دار و بدون روکش از نظر درجه رسانایی با یکدیگر تفاوت دارند. برای ارزیابی تحمل حرارتی زیاد سیم برق و تنظیم میزان جریان عبوری، در هنگام خرید سیم برق باید سیم‌های هاینا را از نظر سایز، مسی یا آلومینیومی بودن و روکش‌دار یا بدون روکش بودن بررسی کنید



    برای اطلاع از مشخصات سیم مینک روی لینک مقابل کلیک کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Fill out this field
    Fill out this field
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

    لیست قیمت برند‌ها
    سیم و کابل خراسان